Reparatii cutii de viteze automate DSG

Pagina dedicata cutiei de viteze automata DSG

Cutia de viteze automata DSG

Cutia de viteze DSG cu dublu ambreiaj, numita astfel datorita modului de functionare, imbina intr-un mod eficient avantajele unei cutii de viteze manuale si ale unei automate. Cutia DSG (ge: Direkt Schalt Getriebe en: Direct Shift Gearbox), produs al companiei VW in colaborare cu Borg Warner, este o cutie de viteze cu dublu ambreiaj, controlata electronic, care detine recordul in ceea ce priveste automobilele echipate (peste 3.5 milioane).

Mai simplu cutia de viteze automata tip DSG este formata din doua cutii de viteze manuale, inclusiv ambraiajele, montate intr-o singura carcasa si functionand ca o singura cutie de viteze. In acest sens, transmisia 1 este destinata cutiei partiale cu vitezele 1, 3, 5 si marsarierul, iar transmisia 2 este destinata celei de-a doua cutii partiale, cu treptele 2, 4 si 6. Fiecarei cutii partiale ii este repartizat un arbore de antrenare, care transmite cuplul motor prin intermediul diferentialului catre rotile propulsate.

La schimbarea unei viteze, treapta urmatoare este deja preselectata, fara a fi insa cuplata. In trei pana la patru sutimi de secunda, unul dintre ambreiaje se decupleaza, in timp ce celalalt se cupleaza. Astfel, schimbarea treptelor de viteza se realizeaza fara a fi observata de catre conducatorul auto si fara intreruperea fortei de tractiune . Prin sistemul inteligent de comanda, in functie de stilul de condus, se poate obtine o reducere a consumului de carburant cu pana la 10 procente in comparatie cu o cutie de viteze manuala cu acelasi numar de trepte. Conducatorul auto poate actiona transmisia DSG in modul manual sau automat. In regim automat, suplimentar fata de setarea echilibrata, confortabila, este disponibil si un program sportiv. Cuplarea manuala se poate realiza prin intermediul levierului schimbatorului, respectiv al padelelor de comutare de la nivelul volanului.

Cutia automata DSG imbina avantajele cutiei de viteze manuala (randament ridicat, sportivitate) cat și avantajele unei cutii de viteze automate (confort, schimbare treptelor de viteza fara intreruperea cuplului motor).

Datorita controlului optim al ambreiajelor si a legilor adaptive de schimbare a treptelor de viteza cutiile DSG sunt pe placul utilizatorilor de cutii automate clasice. De asemenea, modul Manual de schimbare a treptelor precum si rapiditatea trecerii dintr-o treapta în alta, pun cutiile DSG si in atentia celor care agreeaza cutiile de viteze manuale.

randament cutie automata DSG

Prin utilizarea dublului ambreiaj, randamentul obtinut de DSG il depaseste semnificativ pe cel oferit de transmisiile automate obisnuite cu convertizor de cuplu hidraulic. Aceasta situatie, precum si greutatea mai redusa, alaturi de sistemul inteligent de control al transmisiei, reprezinta conditia pentru ca autovehiculele echipate cu cutie de viteze cu dublu ambreiaj, in functie de stilul de condus, sa prezinte acelasi consum de carburant, ba chiar un consum mai mic in comparatie cu vehiculele echipate cu cutie manuala.Avantajul continuității cuplului motor transmis, în timpul schimbării de treaptă, are impact direct asupra performanțelor dinamice ale automobilului echipat cu cutie cu dublu ambreiaj. Astfel, la cutia DSG, în timpul schimbării de traptă, nu se mai pierde viteză deoarece cuplul motor este transmis continuu. Din acest motiv un automobil cu cutie DSG, comprativ cu unul cu cutie manuală, va avea timp de demarare mai mic.

In functie de tipul ambreiajelor utilizate, de numarul de trepte, precum si de cuplul maxim de intrare, exista mai multe tipuri constructive de cutii DSG:

Tip cutie DSG Trepte viteze Cuplu maxim Tip ambreaje
DQ200 7+1 250 Nm monodisc, uscate
DQ250 6+1 400 Nm multidisc, umede
DQ380 7+1 380 Nm multidisc, umede
DQ500 7+1 550 Nm multidisc, umede
DQ511 10+1 550 Nm multidisc, umede
DQ501 7+1 600 Nm multidisc, umedeCutia automata de viteze DSG 6 trepte (DQ250)

Cutia DSG DQ250 a fost lansată în 2003, fiind prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj ce echipează un automobile de serie. Primul automobil echipat cu cutia DSG a fost VW Golf Mk4 R32, urmat de Audi TT 3.2. Cutia DSG este disponibilă pentru motoarele dispuse transversal, cu roțile motoare față precum și pentru automobilele cu tracțiune integrală. În momentul de față cutia DSG echipează majoritatea mărcilor din grupul Volkswagen (VW, Audi, Skoda, Seat).

cutie automata DSG 6 trepte DQ250

Cutia DSG 6 trepte DQ250 a fost lansată în 2003, fiind prima cutie de viteze cu dublu ambreiaj ce echipează un automobile de serie. Primul automobil echipat cu cutia DSG a fost VW Golf Mk4 R32, urmat de Audi TT 3.2. Cutia DSG este disponibilă pentru motoarele dispuse transversal, cu roțile motoare față precum și pentru automobilele cu tracțiune integrală. În momentul de față cutia DSG echipează majoritatea mărcilor din grupul Volkswagen (VW, Audi, Skoda, Seat).

Foto: Cutie DSG (DQ250)

  1. radiator ulei transmisie
  2. pompa ulei transmisie
  3. modul mecatronic
  4. ambreiaje multidisc

cutie automata DSG 6 trepte


Modul de cuplare a treptelor cutiei automate DSG 6 (DQ250)

treapta 1 cutie automata dsg
+
Treapta 1
treapta 2 cutie automata dsg
+
Treapta 2
treapta 3 cutie automata dsg
+
Treapta 3
treapta 4 cutie automata dsg
+
Treapta 4
treapta 5 cutie automata dsg
+
Treapta 5
treapta 6 cutie automata dsg
+
Treapta 6

Cutia de viteze automata DSG 7 trepte


Maecenas eu pretium lorem. Integer quam arcu, maximus non condimentum sit amet, rutrum a sapien. Curabitur vel nunc posuere, aliquam odio ac, suscipit eros. Vestibulum finibus llamcorper justo et iaculis. Donec sodales id sem at faucibus. Praesent est nisi, bibendum non pellentesque sit amet, gravida id ligula tristique.

Cutia de viteze automata DSG 10 trepte


Donec sodales id sem at faucibus. Praesent est nisi, bibendum non pellentesque sit amet, gravida id ligula. Nulla sit amet tristique diam. In pharetra et nisi quis tristique. Curabitur mattis eros at risus pulvinar, vitae cursus nunc pretium. Cras pellentesque, nibh eu efficitur imperdiet, nibh metus tempor eros, eu porttitor erat odio sit.

Volanta dubla


Aenean pretium mi felis, quis eleifend purus sodales dapibus. Donec maximus sollicitudin commodo. Fusce commodo consectetur tortor, et vehicula felis iaculis eu. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra.

Mechatronic


Aenean pretium mi felis, quis eleifend purus sodales dapibus. Donec maximus sollicitudin commodo. Fusce commodo consectetur tortor, et vehicula felis iaculis eu. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra.

Reparatii cutii automate DSG

Servicii complete reparatii cutii automate DSG


Diagnoza GRATUITA!

Nullam fermentum mauris sit amet ligula condimentu m egestas. Nullam accumsan cursus dapibus. Pellentesque lacus dolor sit amet unde.

Read more
Schimb ulei cutie automata DSG

Proin faucibus laoreet urna, in venenatis enim porttitor a. Duis malesuada ullamcorper semper. Pellentesque sollicitudin pharetra.

Read more
Reparatii mecatronic cutie DSG

Donec fringilla purus in eros ornare, sit amet lacinia nunc lacinia. Aenean rhoncus nulla vitae lorem finibus, vel congue risus cursus venenatis enim.

Read more

Ai o cutie de viteze automata DSG care nu functioneaza corespunzator? Suna acum!